2011. július 16., szombat

Hegyalja 3.nap (Blackout)

A városban járók már sejthették, hogy ma este valami különleges fog történni. Sok-sok külföldi jelent meg és mind-mind Slayer pólóban rótta a tokaji utcákat, és nem csak fiatalok, hanem apukák, anyukák, esetenként családostul.

A mai felhozatalt elnézve nyilvánvaló, hogy a hatkor kezdődő Akelára sajnos nem érünk oda. És ki az aki még nézhető? Talán a Guano Apes, bár sosem rajongtam értük igazán. Alvinék viszont igen jó koncertet adtak legutóbb. Deák Bill pedig valószínűleg duettet játszik majd a Slayerrel. Sajnos pont egy időben lesznek, ráadásul egymással szemben. Kíváncsi vagyok melyik lesz hangosabb...

Előbb azonban enni szerettünk volna. Valami főttet és finomat. De ez nem volt ám egyszerű. Letelepedve a főtéren a Bacchus étterem asztalához, rögvest jött a pincérnő és közölte, most takarítják a konyhát, mert reggel óta nem volt megállás, cirka fél óra múlva lesz újra konyha... Jó. Kivártuk, kiválasztottuk mit eszünk majd, s miután jól rákészültünk ki is jött újra felvenni a rendelésünket... És közölte: "hát az elfogyott..., és az is..., ó... hát sajnos az sincs..." Ok, akkor mit lehet kérni? "Hát gyros-tálat..., vagy van még kettő darab pizza..."

Szóval, javában nyomult a nagy színpadon a Guano Apes mire megérkeztünk. Pár, számomra semmit mondó szám után, melyek mindegyike tök olyan volt mint a "Lords of the boards", legyintettünk és átvágtattunk Alvinra. Nem tudom megérteni, miért kellett Alvinékat a legkisebb színpadra száműzni?? És ki volt az az idióta aki ezt egyáltalán kitalálta? Pedig legalább annyi nézője volt mint a Guano Apes-nek. A Borsodi malátabár kialakítása miatt viszont a közönség háromnegyed része kiszorult a pusztára, jelentős forgalomlassító tényezőt kialakítva az 1-es számú bejárat és a nagy színpad közötti részen. Látni csak a magasított ülő-terasz oldalát-hátát lehetett ugyan, de tökéletesen hallható volt a koncert. Szerencsére most is jó volt a hangosításuk, és valamit javítottak a nagy színpadnál is, mert nem nyomta el végre a többi színpadon fellépőket. Annak ellenére, hogy egy heringes dobozban is több szabad hely volt, itt is volt "wall of death"-féle egymásnak rohanós - kezet-lábat törős mutatvány, de továbbra is az a véleményem, hogy Csoma Vikinek nem kéne erőltetni ezt az énekléses dolgot... Bocsi :)

A Pepsi színpadon Deák Bill-ék dübörögtek, szintén jelentős tömeg előtt, akik számát egy négy főből álló rendőri egység is gyarapította. Sötétkék egyenruhában, teljes menetfelszerelésben bólogattak a színpad felé, tökéletes szinkronban a tömeggel. Majd egyszer csak valami feldübörgött a hátunk mögött, és egyszeriben megszűnt Deák Bill, csak kósza hangfoszlányok jutottak át a ritmikus hangorkánon. Ha jól hallom, elkezdődött a Slayer!



Hatalmas, egybefüggő embertömeget világított meg a színpad mögötti vérvörös Slayer logó, mely csak a malátabár környékén kezdett ritkulni. Megnyugodva láttam, hogy legalább másfélszer annyian voltak jelen, mint a hétfői Scooteren. A hangerő elsöprő erejű volt, de a hangzás minősége koránt sem volt jónak nevezhető az első pár szám alatt. Hullámzóan hol hangosabb, hol halkabb volt, de aztán ráérezhettek és mégis megtalálták a megfelelő beállítást. Körülbelül a 80-as évek végén ismertem meg a Slayert, mikor kölcsön kaptam a Reign in blood albumot. Bár voltak nagyobb kedvenceim abban az időben, mint például az Over Kill vagy a Testament (akik két éve fantasztikus koncertet adtak itt, szégyenszemre az egyik legkisebb színpadon), most mégis jó volt őket itt élőben látni.



Sajnos a South of heaven utáni lemezeiket már nem nagyon hallgattam, volt is olyan szám amit nem ismertem, de kétségtelenül az egyik legjobb koncert volt egész héten. Sajnos a koncert közepén hatalmas villámok jelentek meg a távolban, melyek aztán igen hamar a nézőtér fölé értek, és egyszer csak leszakadt az ég. Sokan menekülőre fogták és elindultak... valamerre. Majd egy igen hangos csattanás és villanás után egy pillanatra megszűnt az áram, elment a hang, és beállt a blackout. Nem tartott ugyan soká, sőt az eső is elállt alig öt perc múlva, de Slayerék sajnos már nem folytatták a koncertet. Blackout.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megírod a véleményed. Az üzenetek csak moderálás után jelennek majd meg. Várj türelemmel.