2011. július 15., péntek

Hegyalja 2.nap (A csitári pelikánmentő)

Hegyalja második napja is kellemes forróságot hozott, és bármennyire is riogattak felhőszakadással, jégesővel, az szerencsére mégsem érkezett meg. Bár talán nem sokat zavart volna az sem, mert sajnos a nap fellépői között nem volt sok, akit érdemes volt megnézni.

A nap sztárjai (számomra legalábbis) a Kiscsillag, Bloody Roots és az Ektomorf zenekarok voltak... Vagyis lettek volna, mert a Kiscsillag és a Bloody Roots nem csak stílusban, de időpontban is ütötték egymást. Mindkettőn nagy volt a tömeg. Bloddy Roots-on leginkább a metál-arcok, Kiscsillagon pedig leginkább tini-lányok sokasága taposta laposra a nézőteret. Mindkét zenekar egy-egy az idősebbek körében kultusz-zenekarként tisztelt formáció, a Moby Dick és a Kispál és a borz megfiatalított verziói. Dallam- és szövegvilágban is elsősorban a fiatalabb generációhoz szólnak. Elnézve őket szívesebben néztem volna Moby Dick-et és Kispált, főleg, mivel az előbbit isten tudja mikor láttam utoljára élőben, az utóbbi meg ugye feloszlott... Az Ektomorf pedig egy valódi unicum. A két roma testvér által alakított banda roma-elemekkel vegyített Sepultura-féle muzsikát játszik, és az egyik leghíresebb és legsikeresebb magyar zenekar külföldön.



Nagyszínpadra mégsem ők kerültek, hanem a Pennywise és a Mastodon. Bevallom, Pennywise-ról fogalmam nem volt kicsodák, micsodák, aztán mikor színpadra léptek... "Ni! Hát ez az Ignite!" Csak kicsivel rosszabb. A helyi információk szerint deszkás-punk zenét játszottak, a Wikipédia szerint is punk-rock, de ez ott valahogy nem jött le. Az énekes Téglási Zoltán, aki magyar származású és szabadidejében pelikánokat ment, próbált jófej lenni és sokat beszélt tört magyarsággal, meg elénekelte az "A csitári hegyek alatt..." kezdetűt. Mindenesetre jó sokat röhögtek a közelben nézelődők, akik inkább voltak kíváncsiak mint rajongók. Nem volt egy magával ragadó zenéjük, mégis itt ragadtunk le mi is, mivel itt volt a legtöbb hely, jó messze volt a hipi-hopi meg tRAPp zenétől hangos Borsodi malátabártól, közel volt a hideg fekete cseresznye kimérő és teljes fordulattal mentek a párásító ventilátorok. Pedig a youtube videókat elnézve nem volt ez rossz zene anno, mielőtt a régi énekes túl nem lőtte magát...



Levezetésként láthattunk a Jäger karaoke színpadán pár lelkes próbálkozót, akinek igazán jó hangja volt, és hátra volt még a Deicide és a Mastodon koncert. Deicide... Hát akkor már inkább Obituary vagy Cannibal Corpse, de valójában már vagy tizenöt éve kinőttem ebből az "érfelvágós - sátán a haverom" stílusú zenéből. A Mastodon pedig... Az első három albumuk nem is volt rossz, de a negyedik egy rakás ***r, ráadásul az utóbbi időben szinte csak erről játszanak dalokat... Aludjunk inkább! Utóbb kiderült, hogy kivételesen most hanyagolták az utolsó album dalait, sőt, azt írták, hogy elég jó koncert volt, csak alig volt rá valaki kíváncsi. Részemről szívesebben néztem volna egy jó Csapda, Auróra, Hiperkarma vagy Quimby koncertet helyettük, de hát ilyen az élet.

Ja, igen. Az Ektomorfról sajnos valamilyen oknál fogva totálisan megfeledkeztem... Másnap jutott csak eszembe, hogy "Mikor is lépnek fel? ... Ja, hogy tegnap voltak? ... Óóó!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megírod a véleményed. Az üzenetek csak moderálás után jelennek majd meg. Várj türelemmel.