2011. április 24., vasárnap

A Quimby meg a lé v2.0

Mostanság kezd olyan érzésem lenni, hogy a csapból is Quimby folyik... A napokban például bekapcsoltam a tévét, a TV2-n Varga Líviusz és Szilárd a borról, és a borokhoz kapcsolódó élményekről beszéltek és arról, milyen szerepe van a bornak a Quimby dalok írásában. Továbbkapcsoltam és látom, Líviusz beszélget sztárokkal a lakásukról, a lakberendezésről, egy másik csatornán pedig a sztárokkal csak úgy mindenről, majd az RTL klub-on hülyéskedik a Heti Hetes-ben. Megint másik csatornán Kiss Tibi mesél a zenekarról. És ha bekapcsolom a rádiót, nincs olyan óra, amikor ne hallanék egy Quimby dalt. Rögtön el is kezdtek mutogatni rájuk, hogy "eladták magukat" meg hogy "elpopulárisodott a zenekar" és hogy "csak a lóvéért zenélnek"... Na de az vesse rájuk az első követ, aki nem ugyanezt teszi. Mindenkinek az a célja, hogy sikeres legyen és meg tudjon élni abból amit csinál. Most komolyan nem értem miért gond ez. Persze van sok irigy ember, aki nem tudja azt elfogadni, hogy valaki jól keres, miközben azzal foglalkozik amit szeret is.

Nos, jött hát ez a Kispál és a borz feloszlása óta egyre "populárisabb" zenekar, és adott egy újabb koncertet itt Miskolcon. Nagyjából ugyanazt a koncertet, amit decemberben a MÜPÁ-ban már láthattunk, de kicsit mégis más volt. (És volt aki megjegyezte: "Ez tök olyan volt mint az a pár évvel ezelőtti ugyanitt..." ami azért nem teljesen igaz, mert bár valóban sok hasonlóság volt benne, de jó adag új szám, és kevesebb poén volt a mostani koncerten.) Amint félretettem a folyton rám törő "dezsavű"-érzést, legelőször azt vehettem észre, hogy ez a koncert azért sokkal összeszedettebb mint amilyen pár hónapja volt. Sőt, lecseréltek, finomítottak egy-két poént, és lecseréltek egy-két számot is.

Az viszont továbbra sem tetszik, hogy nem adnak ráadást. Ez biztos nem férne már bele az (Kiss Tibi által megfogalmazott) "egy átlagos hólyagra tervezett műsoridő"-be. Megjegyzem, rengeteg átlagon aluli hólyaggal rendelkező néző volt ez esetben a koncerten. Bár, az is lehet, hogy csak átlagon felül fogyasztottak folyékony terméket a műsor előtt.

A "Most múlik pontosan"-hoz érve Tibi kissé kiakadt azon, hogy lassan alig van olyan ember aki tisztában lenne azzal, valójában ők írták ezt a számot, és hogy már mindenki jobban énekli a dalt mint ő maga. Ezért úgy gondolta, el sem énekli. Megkérte hát a közönséget, énekelje el helyette. A közönség ezzel nem nagyon akart egyet érteni, és nem is volt nagyon éneklős kedvében, mert a csak majdnem-teltház hallhatatlanul halkan adta elő a dalt. Később, Kiss Tibi erőteljesebb rábeszélésének hála, sikerült azért a közönség egy részének valamit kipréselnie magából.

Persze most is volt "kiülünk a színpad szélére tábori hangulatban" történő örömzene-féleség, búcsúzónak pedig maradt az "egy számos ráadás" és az "Over the rainbow" alatti jövés-menés-elköszönés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megírod a véleményed. Az üzenetek csak moderálás után jelennek majd meg. Várj türelemmel.