2012. május 5., szombat

Mi a fasz van?

És a kérdés jelen esetben a Tankcsapdához, és a Miskolci Egyetemi Napokhoz szól.

Itt a M.E.N. 2012, ritka szar programmal. Persze, értem én, hogy gazdasági válság meg minden, de akkor is! Dr. Alban, Ámokfutók, UFO, Kozmix... És rengeteg DJ! Basszus! Nem hiszem el, hogy tényleg ezekre van igény. Vagy azt, hogy tényleg ennyire igénytelen lenne a közönség... Pozitívum, hogy lesz Óriás... Na de mér' pont hajnali 1-kor? Jelen felhozatalból, egyetlen zenekar van, amiért hajlandó vagyok kifizetni a 2500-as belépőt és ez a Tankcsapda...

Meglepően kevés ember és meglepően száraz, meleg májusi este volt, mikor a Tankcsapda színre lépett, immár az új felállásban. Kezdek lassan hozzászokni, hogy Lukács állandóan be van rekedve, ha Miskolcon koncerteznek. A második számtól kezdve komolyan megküzdött a magasabb hangokkal, amik csak nem akartak kijönni a torkán. A skála a rekedt kappantól a repedt fazékig terjedt. A mély hangokkal szerencsére nem volt gond. Szinte az egész koncertre rányomta a bélyegét az áramellátási probléma is, amitől, hiperkarmásan szólva, leginkább csak a dob meg a basszus zakatolt a füleimben, Sidi gitárját jóformán hallani sem lehetett. Aztán a koncert közepe, vége felé valahogy megoldódott ez a probléma. És a tömeg is előkerült, valahonnan az egyetem sötét bugyraiból.

Lelkesedésben nem volt hiány sem a nézők, sem a zenekar részéről, de nem hazudok, ha azt mondom, nem ez volt a legjobb Tankcsapda koncert. Sőt, egy ritka szar koncert volt ez. Valójában csak két dal miatt volt érdemes kilátogatni erre az estére. Az egyik az új szám, a „Mi a fasz van”, a másik pedig az „Örökké punk”, ami az „Örökké tart” című förtelemnek a fogyasztásra alkalmassá tett átdolgozása. Az összes többi jórészt csak szenvedés volt. Harc a hangokkal. Lukács küzdelme a hangszálaival, és Sidi küzdelme a Cseresznye által megírt szólókkal, amik Sidi ujjai alatt valahogy elveszítették a lendületüket, hangulatukat, falssá és furcsává téve a jól megszokott Tankcsapda dalokat. Van még mit begyakorolni a fiúknak a nyári fesztiválokig.Gyakoroljanak csak sokat! :o) A legzavaróbb mégis a HÖK sátorból kiáradó zaj volt, ami majdhogynem elnyomta a csapda koncert hangerejét.



De térjünk vissza kicsit a közönségre. Szokás szerint vegyes társaság volt, de most leginkább a fiatal egyetemisták voltak többségben, akiket egyszerűen nem tudok megérteni. Minek veszik meg a drága piát, ha nem bírják? Bármerre néztem, okádó fiatalokat láttam mindenfelé: fűben térdelve; fa tövében; nézők között állva... Micsoda pazarlás! :o) No meg a kiszőkített, tűsarkús, műkörmös, agyonfestett, rózsaszín hülye picsák... Egyik társaságnak sem volt halvány fogalma sem arról, hol is vannak valójában, és igazán egyiknek sem itt lett volna a helye...

Remélem, a következő koncertre összeáll a banda rendesen, és láthatunk majd végre egy igazi Tankcsapda koncertet. Amilyent most nem volt szerencsénk. Addig is, itt az új dal, ami elég jól sikerült. Magasan az utóbbi évek legjobb Tankcsapda dala.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megírod a véleményed. Az üzenetek csak moderálás után jelennek majd meg. Várj türelemmel.